H «φραπελιά» ξαναχτυπά!
31 Μαρτίου 2008
|
|
Πρόσφατες
έρευνες αυστραλών επιστημόνων επιβεβαιώνουν ότι ο χυμός των φύλλων της
ελιάς μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων καρκίνου.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της ελιάς και του αγνού παρθένου ελαιόλαδου
είναι γνωστές. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα φύλλα ελιάς, τον Ιούλιο του
2006 τα
Πανεπιστήμια Southern Cross και Κουίνσλαντ
δημοσίευσαν κοινή έρευνα για τη συμπληρωματική χρήση του μαγικού
κοκτέηλ από φύλλα ελιάς το οποίο, σύμφωνα με τους ερευνητές, βοηθούσε
στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και του προστάτη.
Όπως υποστηρίζουν μάλιστα, τα φύλλα περιέχουν πέντε φορές περισσότερες
αντιοξειδωτικές ουσίες από τη βιταμίνη C οι οποίες αποτρέπουν τη
δημιουργία των καταστροφικών, για τα κύτταρα, ελευθέρων ριζών.
Πρόσφατα, από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ανθρώπους στο
Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ο
«θαυματουργός» αντιοξειδωτικός χυμός πέραν των άλλων, βοηθά και στη
μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.